Recherchez billet d'avion Reservez vos vacances, promotions et lastminutes Recherchez votre hotel Reservation locations de voiture Recherchez votre croisière Reservation vacances de ski: hotels, locations France, Italie, Suisse, Autriche...Grand choix pour tout budget.
   
 
   
Londen 
Londen is, naast de hoofdstad, ook de grootste stad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk. Deze stad, die meer dan 2000 jaar geleden door de Romeinen werd gesticht, is vandaag de dag uitgegroeid tot een van ’s werelds bekendste cultureel, commercieel en financieel centrum. Londen is eveneens 1 van ’s werelds eerste toeristische bestemmingen. De Britse hoofdstad ontvangt jaarlijks ongeveer 27 miljoen toeristen en telt niet minder dan 4 historische sites die in de lijst van het werelderfgoed zijn opgenomen. Talrijke monumenten staan symbool voor de stad en het Verenigd Koninkrijk: het Paleis van Westminster, de Tower Bridge, de Abdij van Westmister, Buckingham Palace, maar ook enkele belangrijke gebouwen zoals het British Museum en de National Gallery.
Reserveer uw minitrip nu
 
Parijs 
Parijs is de hoofdstad van Frankrijk evenals van de regio Ile-de-France en het enige departement in Frankrijk dat de vorm heeft van een stad. Deze stad bevindt zich aan de oevers van de Seine, meer specifiek waar de Marne en de Seine, en de Oise en de Seine samenvloeien. Zijn inwoners noemt men Parijzenaars. Parijs is een zeer belangrijke stad in de wereldgeschiedenis en wordt beschouwd als een economisch en cultureel centrum. De stad staat over de wereld bekend voor zijn historische monumenten en zijn artistiek en cultureel leven. Parijs staat symbool voor de Franse cultuur. Zijn bezienswaardigheden en musea zijn een echte aanrader voor de 30 miljoen internationale bezoekers die de stad jaarlijks ontvangt. Parijs wordt evenals als 1 van de hoofdsteden van de moden en luxe beschouwd.
Reserveer uw citytrip hier
 
Rome 
Rome is de hoofdstad van Italië en bevindt zich aan de oever van de Tiber, in de streek van Latium in het centrum van het land, en op 22 km van de Tyrheense Zee. Rome is de meest dicht bevolkte en uitgestrekte stad van Italië: zijn omgeving in tegenstelling is minder belangrijk dan deze van Milaan en Napels. Deze stad was in het verleden de hoofdstad van het Romeinse Rijk, waardoor hij vaak de benaming “Urbs” (de stad) kreeg. Soms had men het over Rome als “de stad met zijn 7 bergen (Aventin, Cælius, Capitole, Esquilin, Palatin, Quirinal en Viminal). De katholieken beschouwen de bisschop van Rome (de paus) als de afstammeling van St. Pieter en de stad Rome als het centrum van het christendom of toch minstens van het katholicisme.
Reserveer uw weekend nu
 
Barcelona 
Barcelona is gelegen in de regio van Catalonië en wordt beschouwd als de historische, administratieve en economische hoofdstad van deze regio. Deze stad is eveneens de hoofdstad van de provincie El Barcelonès. Niet te missen attracties: La Casa Batlló , Le Casc Antic, La Ciutadella , L'Eixample maar ook verschillende musea zoals vb het museum opgedragen aan Joan Miró,die een unieke tentoonstelling voorstelt, of aan Pablo Picasso (alle werken van deze schilder worden tentoongesteld in een middeleeuws kasteel). Het Nationaal Museum voor de Kunst van Catalonië is waarschijnlijk 1 van de mooiste en grootste van de wereld. U vindt er verschillende authentieke Romeinse fresco’s. De namaakstukken werden terug geplaatst op de plaats waar ze zijn ontdekt.
Reserveer uw citytrip hier
 
Praag 
Praag is de hoofdstad en de grootste stad van de Centraal-Europese republiek Tsjechië De stad is eveneens 1 van de 14 regio’s van deze republiek en is gelegen aan de rivier de Vltava (Moldau in het Duits). De stad met de 1000 klokken (Praag telt ongeveer 550 torens) is wonderbaarlijk ontsnapt aan de vernietiging tijdens Wereldoorlog II. De gebouwen in deze stad zijn gebouwd in verschillende architecturale stijlen: Romaans, gotiek, barok, rococo, Art Nouveau en kubisme. Sinds 1992 is Praag opgenomen in de lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO.
Reserveer uw weekend nu
 
İstanbul (historische naam « Constantinople ») 
Als prefectuur van de provincie met dezelfde naam is Istanbul de grootste stad van Turkije met zijn 12 000 000 inwoners (volgens TUIK, 2006). Istanbul ligt deels in Europa en deels in Azië maar wordt vooral als Europees beschouwd. De rivier Bosphorus doorvloeit de stad. de stad ligt in het centrum van een van de grootste agglomeraties van het continent en beschikt over de politieke hoofdrol van het land. Niet te missen bezienswaardigheden: St Sophie, de Blauwe Moskee, het paleis van Dolmabahçe, de Grand Bazar maar ook de vele bars en restaurants langs de Bosphorus.
Reserveer uw minitrip nu
 
Venetië 
Venetië is gelegen in het noordoosten van Italië en is de hoofdstad van de regio Veneto. De stad was de hoofdzetel van 1 van Europa’s meest prestigieuze staten tijdens 11 eeuwen (697 – 1797) en staat bekend om zijn kanalen, het San Marco plein, het Doges paleis en het karnaval. Eind 2006 telde Venetië 268 934 inwoners. Venetië en zijn lagune zijn opgenomen in het Werelderfgoed van UNESCO.
Reserveer uw citytrip nu
 
Madrid  
Madrid is de hoofdstad van Spanje en van de autonome regio van de provincie Madrid. Hier bevindt zich tevens de hoofdzetel van de WTO (World Tourism Organisation). De stad is dichtbij het centrum van het Iberisch schiereiland gelegen, op ongeveer 50 km ten zuiden van de Sierra de Guadarrama, en ligt 600 à 700 m boven de zeespiegel. Niet te missen bezienswaardigheden: het Prado-museum, het koninklijk paleis, La Puerta del Sol, het Internationaal Museum Koningin Sofia, het klooster van de Descalzas Reales, … en natuurlijk de onvergetelijke avonden in 1 van de vele tapasbars van de stad.
Reserveer uw weekend nu
 
Amsterdam  
Amsterdam is de hoofdstad van Nederland (de hoofdzetel van de regering bevind zich in Den Haag) en is de grootste stad van de provincie Noord-Holland. In deze stad bevind zich het Huis van Anne Frank. In het centrum van de stad vinden we het oude gemeentehuis uit de XVIIe eeuw op de Dam (de dijk). Dit is vanaf de regeringsperiode van Louis Bonaparte tot vandaag de dag nog steeds het Koninklijk Paleis.
Reserveer uw citytrip hier
 
Onze toppunten/onze sterke punten | Algemene voorwaarden | Bedrijfs informatie | Site Map

Accueil | Flight | Holidays | Hotel | Car |Cruise | Ski

BELGOTRIP belongs to « JETEXPRESS cie » Licence A 1054