Suggesties
Antwoord

Voor passagiers die voor de eerste keer aan boord gaan, is het niet makkelijk om zich in te beelden hoe de eerste cruise zal zijn. Hier volgen enkele suggesties om uw cruise nog onvergetelijker te maken.

Op de Costa website kunt u landexcursies reserveren op de datum die het systeem tijdens het reserveringsproces aangeeft (ongeveer 5 dagen voor de afvaartdatum uit de vertrekhaven, die verschillend kan zijn van de haven waar de passagier aan boord gaat). Aangezien het aantal beschikbare plaatsen beperkt is, bent u verzekerd van een plaats op de gewenste excursie wanneer u zich online inschrijft met dezelfde informatie als bij de reservering van de cruise (voor- en achternaam en geboortedatum).

Costa biedt u ook een groot gamma diensten en producten aan om uw cruise nog aangenamer te maken. Deze kunt u tot 5 dagen voor het vertrek van uw cruise boeken en rechtstreeks in uw kajuit of in het restaurant terugvinden: verse bloemenruiker, wijnen, champagnes, gezondheidszorgen en zoveel meer.

Kies bij het pakken van uw koffers voor praktische kledij, comfortabele en platte schoenen. Het wordt aanbevolen om een sjaal of een jas bij de hand te houden om zich te beschermen tegen temperatuurschommelingen in de geklimatiseerde ruimtes en buiten. Zorg ook voor avondkledij voor de gala-avonden. In het dagprogramma "Today" vindt u alle kledijvoorschriften terug; stadskledij of casual dress. We herinneren u eraan dat de juiste kledij is vereist voor restaurantbezoek en we raden u aan om schoenen te dragen bij uw verplaatsingen aan boord. Voor de excursies aan land raden we makkelijke en sportieve kledij en comfortabele schoenen aan. Bij een eventueel bezoek aan religieuze plaatsen tijdens de excursies raden wij aangepaste kledij aan. Voorzie voor de cruises in Noord-Europa pullovers, regenjassen en lichte jassen. Neem enkel het nodige mee. Hou uw instapdocumenten binnen handbereik wanneer u in de vertrekhal aankomt. Bij de check-in dient u deze bij de Costa-balie samen met uw identiteitsbewijs te overhandigen.

Maak het u makkelijk en kom enkele uren vroeger. U wordt ontvangen met een heerlijk welkomstbuffet.

Tijdens de cruise worden informatiebijeenkomsten gehouden om u de bezienswaardigheden en shoppingmogelijkheden in de verschillende aanloophavens voor te stellen. Doorgaan hebben deze ontmoetingen plaats op de dag voor aankomst in een aanloophaven. Maak er van gebruik om de plaatsen en het toeristische aanbod te leren kennen.

Wanneer u in de aanloophaven het schip verlaat, draagt u best makkelijke, maar elegante kledij. Dat is een vorm van respect ten opzichte van andere culturen.
Terug